Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul Moderna, recomandat pentru doza booster, în jumătate din cantitate. Valeriu Gheorghiță: ”Începem de săptămâna viitoare administrarea”

Vaccinul Moderna, recomandat pentru doza booster, în jumătate din cantitate. Valeriu Gheorghiță: ”Începem de săptămâna viitoare administrarea”

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat serul de la Moderna pentru doza booster, în jumătate din cantitatea administrată până acum. Valeriu Gheorghiță a anunțat că, începând cu săptămâna viitoare, românii care au făcut primele două doze de vaccin se vor putea prezenta pentru cea de-a treia.

Vaccinul Moderna, recomandat pentru doza booster, în jumătate din cantitate. Valeriu Gheorghiță: ”Începem de săptămâna viitoare administrarea”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    26 Oct 2021   •   14:23

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei de booster (doza 3) a vaccinului de la compania Moderna pentru persoanele care au primit prima schemă de vaccinare cu același ser după minim 6 - 8 luni de la doza a doua.

”O precizare este legată de faptul că pentru doza booster se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială, drept pentru care în cursul acestei săptămâni vom avea o ședință în cadrul CNCAV și foarte probabil că vom adopta și noi aceeași recomandare, ceea ce înseamnă că, probabil cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare, vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza booster, după minim 6 luni”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Așadar, pentru doza a treia de vaccin Moderna se vor administra 50 de micrograme, față de 100 de micrograme, așa cum este administrat pentru primele două doze.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close