Antena 3 CNN Coronavirus Șeful Moderna confirmă: "Guvernele se pregătesc de vaccinarea regulată anti-COVID". Pfizer anunță vaccinul dedicat variantei Omicron

Șeful Moderna confirmă: "Guvernele se pregătesc de vaccinarea regulată anti-COVID". Pfizer anunță vaccinul dedicat variantei Omicron

Directorul companiei Pfizer, Albert Bourla, a anunțat că un vaccin dedicat combaterii variantei Omicron va fi gata în luna martie a anului curent.

Șeful Moderna confirmă: "Guvernele se pregătesc de vaccinarea regulată anti-COVID". Pfizer anunță vaccinul dedicat variantei Omicron
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    10 Ian 2022   •   17:46

Într-o declarație la CNBC, Bourla a menționat că vaccinul anti-Omicron va viza, de asemenea, și celelalte variante de COVID-19.

"Sperăm că vom obține un produs ce va oferi o protecție mult mai bună, în special împotriva infectărilor, pentru că, în prezent, protecția oferită de actualele vaccinuri împotriva spitalizărilor și formelor grave de boală este rezonabil de bună, cât timp te-ai vaccinat cu trei doze", a estimat el.

Bourla spune că nu este clar dacă va fi necesară vaccinarea cu a patra doză, însă Pfizer va derula cercetări în acest sens.

Datele colectate în Marea Britanie și interpretate de Agenția de Siguranță Sanitară din această țară arată că vaccinurile Pfizer și Moderna, bazate pe tehnologia ARN mesager, sunt eficiente în proporție de doar 10% împotriva infectărilor simptomatice cu varianta Omicron, la 20 de săptămâni (cinci luni) de la a doua doză.

Dozele suplimentare au o eficacitate de 75% împotriva infecțiilor simptomatice, indică studiul agenției britanice.

Totuși, imunizarea cu două doze încă asigură o bună protecție împotriva îmbolnăvirilor severe, arată sursa citată.

Dr. Fauci spunea în decembrie că nu e nevoie de un vaccin dedicat anti-Omicron

În luna decembrie anul trecut, dr. Anthony Fauci, consultantul medical principal al Casei Albe, spunea că nu este nevoie de o doză suplimentară special dedicată combaterii Omicron, pentru că dozele booster cu vaccinurile actuale funcționează bine împotriva acestei variante.

Pfizer nu este singura companie angajată în demersul de a produce un vaccin special dedicat combaterii Omicron.

Stephane Bancel, directorul Moderna, a spus, la rândul său, luni, că societatea sa farmaceutică lucrează la un vaccin anti-Omicron care să fie disponibil în toamna acestui an, și care va intra în curând în procedura de testare clinică.

Șeful Moderna: "Guvernele se pregătesc să vaccineze regulat populația împotriva COVID"

Bancel a menționat că există o cerere mare din partea guvernelor, care se pregătesc pentru vaccinarea regulată a populației împotriva coronavirusului.

Israel vaccinează în prezent cu a patra doză persoanele cu vârste de 60 de ani și peste, lucrătorii din domeniul medical și persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Studii israeliene au determinat că a patra doză de vaccin crește de cinci ori nivelul de anticorpi specifici COVID la o săptămână de la injectare.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close