Antena 3 Coronavirus Motivul pentru care pacienții cu diabet riscă să facă forme grave de infecție cu coronavirus. Ipotezele medicilor

Motivul pentru care pacienții cu diabet riscă să facă forme grave de infecție cu coronavirus. Ipotezele medicilor

31 Mar 2020   •   11:31
Motivul pentru care pacienții cu diabet riscă să facă forme grave de infecție cu coronavirus. Ipotezele medicilor
Sursa foto: Pixabay

Virusul își produce mutații și atacă în mod diferit de la om la om, spune dr. Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică, care încearcă să explice motivul pentru care pacienții cu diabet riscă să facă forme grave de infecție cu coronavirus, ba chiar să moară din cauza bolii.

„Virusul își produce mutații și atacă în mod diferit diferite organisme umane. Citeam studii ale experților clinicieni din SUA și Italia, care spuneau că bănuiesc că aceeași afectare pe care virusul o dă aparatului respirator o dă și altor sisteme, inclusiv sistemului cardiovascular și atunci ne putem aștepta la decese și la persoane mai tinere”, a spus la Digi24 Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică.

„Unul dintre studiile citite, din Statele Unite, arăta că experții clinicieni au ajuns la concluzia că există mai multe ipoteze despre felul în care virusul atacă organismul persoanelor cu diabet. Una dintre ipoteze se bazează pe faptul că virusul trăiește și se înmulțește mult mai bine într-un organism care are o hiperglicemie, o altă ipoteză este dată de faptul că organismul persoanelor cu diabet este deja tarat și are un anumit grad de insuficiență imunitară. Aceste două ipoteze sunt principalele cauze care au fost identificate legate de modul în care virusul atacă organismul persoanelor diabetice”, a avetizat ea.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus diabet

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close