x close

Motivul pentru care zeci de mii de oameni vor să aibă coronavirus

14 Mai 2020   •   13:37
Motivul pentru care zeci de mii de oameni vor să aibă coronavirus

Peste 16.000 de persoane, majoritatea tineri, sunt dispuse să fie infecatate cu noul coronavirus. Tot sacrificiul, pentru a face cât mai repede posibilă apariţia unui vaccin care să distrugă virusul.

Conform CNN, a fost lansată o campanie în care mai mulţi voluntari vor să rişte să fie infectaţi cu noul coronavirus pentru a grăbi inventarea unui vaccin. Proiectul online controverat se numeşte „1 Day Sooner", la care a fost creat un site în care voluntarii pot bifa dacă sunt intresaţi să fie contaminaţi cu noul virus.

„Studiile provocărilor umane expun în mod deliberat participanţii la infecţie, pentru a studia bolile şi pentru a testa vaccinurile sau tratamentele. Au fost utilizate pentru gripă, malarie, tifoid, febră dengue şi holeră. Cercetătorii explorează dacă studiile provocării umane ar putea accelera dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, salvând mii sau chiar milioane de vieţi." , anunţă site-ul în deschidere. Aproximativ 16.213 de voluntari s-au înscris înplatformă din 102 ţări diferite.


Josh Morrison este unul dintre fondatorii acestui proiect, care funcţionează ca o organizaţie nonprofit şi a declarat că eşantionarea candidaţilor se va efectua pe baza unui sondaj de opinie cu întrebări referitoare la starea medicală a voluntarilor. Despre modul în care se efectuează studii pe oameni a explicat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a emis un raport cu privire la criteriile etice ale acceptabilităţii studiilor pe subiecţi umani în contextul pandemiei.

Sursă: Mediafax
Parteneri
Parteneri
sati