Antena 3 CNN Coronavirus Motivul pentru care zeci de mii de oameni vor să aibă coronavirus

Motivul pentru care zeci de mii de oameni vor să aibă coronavirus

Peste 16.000 de persoane, majoritatea tineri, sunt dispuse să fie infecatate cu noul coronavirus. Tot sacrificiul, pentru a face cât mai repede posibilă apariţia unui vaccin care să distrugă virusul.

Motivul pentru care zeci de mii de oameni vor să aibă coronavirus
14 Mai 2020   •   13:37

Conform CNN, a fost lansată o campanie în care mai mulţi voluntari vor să rişte să fie infectaţi cu noul coronavirus pentru a grăbi inventarea unui vaccin. Proiectul online controverat se numeşte „1 Day Sooner", la care a fost creat un site în care voluntarii pot bifa dacă sunt intresaţi să fie contaminaţi cu noul virus.

„Studiile provocărilor umane expun în mod deliberat participanţii la infecţie, pentru a studia bolile şi pentru a testa vaccinurile sau tratamentele. Au fost utilizate pentru gripă, malarie, tifoid, febră dengue şi holeră. Cercetătorii explorează dacă studiile provocării umane ar putea accelera dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, salvând mii sau chiar milioane de vieţi." , anunţă site-ul în deschidere. Aproximativ 16.213 de voluntari s-au înscris înplatformă din 102 ţări diferite.


Josh Morrison este unul dintre fondatorii acestui proiect, care funcţionează ca o organizaţie nonprofit şi a declarat că eşantionarea candidaţilor se va efectua pe baza unui sondaj de opinie cu întrebări referitoare la starea medicală a voluntarilor. Despre modul în care se efectuează studii pe oameni a explicat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a emis un raport cu privire la criteriile etice ale acceptabilităţii studiilor pe subiecţi umani în contextul pandemiei.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close