Antena 3 Coronavirus Muncitor din Suceava, plecat la muncă în Germania, acuzații grave: „Suntem tratați mai rău ca la stână”

Muncitor din Suceava, plecat la muncă în Germania, acuzații grave: „Suntem tratați mai rău ca la stână”

13 Apr 2020   •   23:26
Muncitor din Suceava, plecat la muncă în Germania, acuzații grave: „Suntem tratați mai rău ca la stână”
Sursa foto: Hepta

Un muncitor din Suceava, plecat la muncă în Germania, a lansat acuzații grave pentru modul cum sunt tratați românii de către fermieri germani.

Bărbatul a plecat din România pe data de 10 aprilie, cu un zbor de la Iași, iar pe aeroport li s-a promis că totul va fi bine, numai că la fața locului lucrurile stau cu totul diferit.

”La sosire, am primit câte o mască de persoană, dar cum se lucrează în câmp și e vânt, praf și mizerie am cerut să ne suplimenteze numărul de măști. Știți ce ne-au spus? Dar ce, în România aveați măști?”, a povestit suceveanul.

Acesta a descris ca ”inumane” condițiile de conviețuire și de muncă. ”Apa care ni se aduce pe câmp este în canistre și pentru a putea bea am improvizat căni din peturi pe care le-am tăiat în jumătate. La stână vă garantez că sunt condiții mai bune”, mai sună mărturia muncitorului plecat să câștige un ban la cules de sparanghel pentru Monitorul de Suceava.

Potrivit bărbatului, câmpurile unde se recoltează sparanghelul sunt la o oarecare distanță de locurile de cazare, iar până acolo muncitorii sunt duși cu autobuze ”de pe care curg tablele”, înghesuiți câte 50-60, fără nici un fel de protecție.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close