Antena 3 CNN Coronavirus Muncitori români depistați cu noul coronavirus, la o fermă din Germania

Muncitori români depistați cu noul coronavirus, la o fermă din Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că 11 muncitori români, angajați la o fermă din Germania, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Pacienții sunt asimptomatici și au fost izolați.

Muncitori români depistați cu noul coronavirus, la o fermă din Germania
Sursa foto: Hepta
de Diana Ionescu    |    24 Iul 2020   •   21:30

În presa germană au apărut informații cu privire la mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus la o fermă din localitatea Borken, Germania. În urma acesor informații, Consulatul General al României la Bonn s-a autosesizat și a descoperit că acolo sunt angajați 120 de cetățeni români. Dintre aceștia. 11 au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. 

Pacienții sunt asimptomatici și au fost izolați de restul muncitorilor: „Persoanele infectate sunt asimptomatice și au fost izolate de restul lucrătorilor, fiindu-le asigurate alimente și alte bunuri necesare. Totodată, angajatorul a menționat că, în cursul zilei de 22 iulie a.c., a fost efectuată o nouă testare, rezultatele urmând a fi comunicate în zilele următoare. De asemenea, conform acelorași informații comunicate de către compania angajatoare, la nivelul întregii societăți agricole a fost instituită măsura carantinei, fiind implementate imediat măsuri de distanțare socială, conform normelor de siguranță și prevenție”, a anunțat MAE.  

Consulatul General al României la Bonn nu a primit solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor

„Până la acest moment, Consulatul General al României la Bonn nu a primit solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor care își desfășoară activitatea la ferma respectivă. Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane, în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus muncitori Germania
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close