Antena 3 Coronavirus Muncitori stropiți la grămadă cu dezinfectant pentru autobuze, în India

Muncitori stropiți la grămadă cu dezinfectant pentru autobuze, în India

31 Mar 2020   •   12:36
Muncitori stropiți la grămadă cu dezinfectant pentru autobuze, în India

Imagini tulburătoare au fost filmate în statul indian Uttar Pradesh unde mii de muncitori migranți, care au rămas fără locurile de muncă și se întorc acasă după impunerea carantinei la nivel național, au fost stropiți la grămadă cu dezinfectant folosit pentru igienizarea autobuzelor.

Potrivit CNN, aproximativ 5.000 de persoane au fost „pulverizate public” când au ajuns în provincia indiană, înainte ca acestora să li se permită să meargă la familii.

„I-am stropit aici, ca parte a unității de dezinfectare, pentru că nu dorim ca aceștia să fie purtători de virus pe care să îl ducă mai departe în comunitățile lor”, explică Ashok Gautam, un ofițer principal responsabil cu operațiunile Covid-19 din Uttar Pradesh. 

Potrivit acestuia, dezinfectantul utilizat nu dăunează organismului uman. Totuși, în timp ce dezinfectanții chimici sunt folosiți pentru curățarea suprafețelor, aceștia pot fi periculoși pentru oameni. 

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), folosirea dezinfectantului pe piele nu va ucide virusul dacă acesta este deja în organism.

„Aceasta este o acțiune excesivă făcută de unii angajați fie din ignoranță, fie din frică", a declarat ministrul Sănătății din India.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close