Antena 3 CNN Coronavirus Ne protejează sau nu mănușile de unică folosință? Avertisment de ultimă oră făcut de medicii germani

Ne protejează sau nu mănușile de unică folosință? Avertisment de ultimă oră făcut de medicii germani

Suntem sau nu suntem protejați de mănușile de unică folosință? Este răspunsul pe care medicii germani l-au căutat. Iar rezultatul nu este cel scontat.

Ne protejează sau nu mănușile de unică folosință? Avertisment de ultimă oră făcut de medicii germani
Sursa foto: Pexels
16 Apr 2020   •   21:48

Potrivit specialiștilor, mănușile de unică folosință nu protejează cu adevărat împotriva noului coronavirus. De fapt, ele pot crește chiar riscul unei infecții, din mai multe motive.

Materialul poros ajută agenții patogeni să pătrundă pe presupusa acoperire de protecție.

Din aceste motive, medicii avertizează nu doar că există acest sentiment înșelător de securitate, dar subliniază și că mănușile de unică folosință pot crește riscul de infecție. Acest lucru se datorează faptului că pielea începe să transpire foarte repede sub mănușile de unică folosință, iar un climat cald și umed este un mediu ideal pentru bacteriile și virusurile de tot felul.

“Nu mai purtați mănuși medicale în public! Este un dezastru igienică la scară masivă! Sub mănuși, bacteriile se înmulțesc fericite în spațiul cald și umed. Iar după ce le scoateți, fără dezinfectare, aveți un canal de scurgere pe mâini. Felicitări!”, spune medicul Marc Hanefeld.

×
Subiecte în articol: manusi de unică folosinta coronavirus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close