Antena 3 CNN Coronavirus Bărbat cu coronavirus din Neamț, trimis de două ori acasă. "Vă solicităm să sesizați organele de cercetare penală"

Bărbat cu coronavirus din Neamț, trimis de două ori acasă. "Vă solicităm să sesizați organele de cercetare penală"

Un bărbat de 45 de ani din Neamţ, cu coronavirus, a fost trimis de două ori acasă de la spital pentru că nu a fost încadrat, inițial, ca potențial bolnav. 

Bărbat cu coronavirus din Neamț, trimis de două ori acasă. "Vă solicităm să sesizați organele de cercetare penală"
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    25 Mar 2020   •   15:20

Abia a treia oară, după ce a fost diagnosticat pozitiv, a fost pus pe o targă, în maiou și acoperit cu o pătură, pentru a fi dus la Iași.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a cerut celor de la DSP și IPJ Neamț să verifice cazul unui pacient pentru care nu au fost respectate protocoalele spitalicești.

Potrivit unui document transmis de prefect către cele două instituții, în spațiul public au apărut informații privind cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din Piatra-Neamț, infectat cu virusul COVID-19 care, deși de aproape două săptămâni prezenta simptome specifice, nu a fost încadrat la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț ca potențial bolnav.

Din primele informaţii, bărbatul ar fi declarat că nu fost în contact cu nimeni confirmat cu COVID-19 și nici nu s-a aflat în vreun un spațiu intracomunitar din Europa, motiv pentru care nu a fost încadrat ca suspect.

De asemenea, externarea pacientului și transportarea acestuia la Iași nu s-au făcut în condiții corespunzătoare.

Potrivit unor surse locale, bărbatul a fost pus pe o targă și scos afară, în maiou și acoperit cu o pătură, până a fost preluat de autospeciala ISU Neamț.

„Având în vedere gravitatea situației vă solicităm să dispuneți, în regim de urgență, verificarea modului în care au fost respectate protocoalele spitalicești în cazul pacientului respectiv. În situația în care se constată fapte ce ar putea fi încadrate ca infracțiuni (neglijență în serviciu, abuz în serviciu etc.) vă solicităm să sesizați organele de cercetare penală", se arată în documentul semnat de prefectul George Lazăr.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus Neamţ
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close