Antena 3 CNN Coronavirus O platformă de streaming elimină cântecele celebrului rocker Neil Young, după o dispută cu un lider anti-vaccin

O platformă de streaming elimină cântecele celebrului rocker Neil Young, după o dispută cu un lider anti-vaccin

Muzica lui Neil Young este eliminată de pe Spotify, după ce muzicianul a declarat că se opune ca piesele sale să fie difuzate pe aceeași platformă unde este găzduit podcastul anti-vaccinistului Joe Rogan, relatează presa internațională.

O platformă de streaming elimină cântecele celebrului rocker Neil Young, după o dispută cu un lider anti-vaccin
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    27 Ian 2022   •   14:46

Young, în vârstă de 76 de ani și creatorul unor hit-uri precum "Rocking in a free world" sau "Heart of Gold", cu puternic ecou în rândul mai multor generații de public, a trimis săptămâna aceasta o scrisoare către managerul său și către casa de discuri Warner Music Group.

Muzicianul (foto principală) a arătat că nu mai dorește ca muzica sa să fie disponibilă pe platforma care îl găzduiește pe Rogan (foto interior), întrucât acesta "răspândește dezinformări" despre vaccinurile anti-COVID.

"Doresc să informați cu titlu imediat, ASTĂZI, Spotify că vreau ca muzica mea să fie îndepărtată de pe platforma lor. Pot să-l difuzeze pe Rogan sau pot să-l difuzeze pe Young. Nu pe amândoi", se spune în textul de pe site-ul artistului, text care ulterior a fost șters.

Miercuri, el a mulțumit casei de discuri pentru că l-a susținut în demersul său.

Neil Young: "Spotify, căminul minciunilor despre COVID"

Potrivit lui Young, Spotify concentrează 60% din streamingul pieselor sale către ascultătorii din întreaga lume iar eliminarea cântecelor de pe platformă este "o pierdere uriașă" pe care trebuie să o suporte casa de discuri.

"Spotify a devenit căminul dezinformărilor despre COVID, virusul letal. Minciuni vândute pe bani", a mai susținut Neil Young.

"Regretăm decizia lui Neil de a-și retrage muzica de pe Spotify dar sperăm că va reveni curând. Lucrăm pentru a asigura echilibrul între siguranța ascultătorilor și libertatea artiștilor", a precizat, la rândul său, compania suedeză, menționând că a îndepărtat peste 20.000 de episoade podcast despre COVID, în conformitate cu politicile sale amănunțite privind conținutul.

Cine este anti-vaxxerul care l-a iritat pe Neil Young

Joe Rogan, 54 de ani, realizează "The Joe Rogan Experience", unul dintre cele mai audiate podcast-uri de pe Spotify.

În 2020, platforma și-a asigurat drepturile exclusive pentru acest program.

Cunoscut pentru afirmațiile false sau inexacte cu privire la vaccinurile anti-COVID, Rogan a determinat, luna aceasta, reacția a peste 250 de cercetători și lucrători din domeniul medical.

Aceștia au trimis Spotify o scrisoare deschisă în care solicită platformei să își avertizeze ascultătorii cu privire la dezinformările propagate de realizator și să ia măsuri la adresa acestuia.

×
Subiecte în articol: Neil Young Joe Rogan Spotitfy COVID-19
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close