Antena 3 Coronavirus Nelu Tătaru: Personalul medical va avea întâietate la testare. Urmează cazuri severe!

Nelu Tătaru: Personalul medical va avea întâietate la testare. Urmează cazuri severe!

27 Mar 2020   •   11:23
Nelu Tătaru: Personalul medical va avea întâietate la testare. Urmează cazuri severe!

Personalul medical va fi testat cu prioritate pentru a vedea dacă s-a infectat cu coronavirus, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a subliniat că „vor veni săptămâni și mai grele și vor apărea cazuri critice”.

„La nivelul unităților sanitare din Faza 1, Faza 2 și, ulterior, Faza 3, vom asigura acel necesar de aparatură,de materiale sanitare și de echipamente sanitare de protecție, precum și acelui număr de teste pe care totți cei conform unor anchete epidemiologice intrăîntr-un protocol de testare. Menționez că personalul medical va avea întâietate în aceste unități la acea testare. Avem grijă de personalul nostru, vor veni săptămâni și mai grele, vor fi și cazuri severe, cazuri critice, dar vom trece peste această perioadă și vom ieși mai întăriți”, a subliniat, vineri, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că, la nivel local, trebuie reinițiate anumite proceduri ce trebuie respectate de medici, dar și de autoritățile locale.

„Focarul Suceava nu schimbă cu nimic atitudinea pe care am avut-o, doar că la nivel local trebuie schimbate multe lucurri. La nivel local, trebuie reinițiate niște proceduri pe care atât personalul medical, cât și directorii de sănătate publică, cât și managmenetul spitalului și autoritățile locale trebuie să le pună în practică, trebuie să le respecte. Noi, ca minister, avem două direcții. Una este urgentă - prevenția infecțiilor Covid, tratarea infecțiilor Covid, dar și tratatementul celorlalți pacienți care nu au în acest moment o infectare cu Covid”, a subliniat demnitarul.

Sursă: Mediafax
×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close