Antena 3 Coronavirus Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 8 milioane la nivel mondial

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 8 milioane la nivel mondial

de L.D.    |    16 Iun 2020   •   07:31
Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 8 milioane la nivel mondial

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivel mondial a atins pragul de 8 milioane, în condiţiile în care infecţiile cresc în America Latină, iar Statele Unite şi China se confruntă cu apariţia unor noi focare

Pe primul loc în lume rămân Statele Unite, cu peste 2,1 milioane de cazuri confirmate. Astfel, SUA are 25% dintre cazurile totale confirmate la nivel mondial.

Din urmă vine America Latina, unde numărul cazurilor este în continuă creștere și reprezintă 21% din toate cazurile de la nivel mondial.

Luni seara, la nivel mondial erau raportate 8.005.294 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19.

SUA au 2.111.622 cazuri, în timp ce Brazilia, ocupanta poziţiei secunde a ajuns la 888.271, arată cifrele Johns Hopkins University.

Primul caz de infecţie cu noul coronavirus a fost raportat în China la începutul lunii ianuarie şi la începutul lunii mai s-a ajuns la 4 milioane de cazuri, dar în doar cinci săptămâni numărul s-a dublat şi s-a ajuns la 8 milioane de cazuri, notează Reuters.

La nivel mondial, până acum au murit 435.661 de persoane. Numărul deceselor s-a dublat în ultimele şapte săptămâni.

Sursa: Mediafax

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close