Antena 3 CNN Coronavirus O persoană cu coronavirus ar putea contamina alți 59.000 de oameni

O persoană cu coronavirus ar putea contamina alți 59.000 de oameni

Dr. Hugh Montgomery, profesor ATI la Colegiul Universitar Londra, a explicat cum un singur om care este depistat pozitiv cu coronavirus ar putea infecta până la 59.000 de oameni. COVID-19 este de aproape trei ori mai infecțios decât gripa.

O persoană cu coronavirus ar putea contamina alți 59.000 de oameni
Sursa foto: pixabay.com
25 Mar 2020   •   10:12

„Gripa normală, dacă mă îmbolnăvesc, pot infecta cam 1,3 sau 1,4 persoane – dacă ar exista astfel de împărțire", a transmis Montgomery.

„Dacă acele 1,3 sau 1,4 persoane transmit la rândul lor boala, la a 10-a transmitere, am infectat cam 14 oameni cu gripă", a mai spus doctorul.

Hugh Montgomery a continuat, spunând că coronavirusul este mult mai infecțios decât gripa comună, iar o persoană ar putea să infecteze alți 59.000 de oameni, în aceleași circumstanțe, scrie Daily Mail.

„Acest coronavirus este foarte, foarte infecțios, așa că fiecare persoană îl transmite altor trei", a mai spus expertul.

„Nu fiți destul de iresponsabili încât să credeți că nu vă deranjează să prindeți gripa, amintiți-vă că nu este doar despre dumneavoastră, este despre toată lumea", a încheiat Montgomery.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close