Avertisment OIM: Pandemia va declanşa cea mai gravă criză de după cel de-al Doilea Război Mondial. 195 de milioane de locuri de muncă vor dispărea

08 Apr 2020   •   14:13
Avertisment OIM: Pandemia va declanşa cea mai gravă criză de după cel de-al Doilea Război Mondial. 195 de milioane de locuri de muncă vor dispărea

Organizaţiei Internaţionale a Muncii avertizează că pandemia de coronavirus va avea un efect catastrofal asupra timpului de lucru şi asupra veniturilor la scară mondială, susținând că efectele pandemiei sunt mult mai mari decât cele din perioada crizei financiare din 2008-2009.

Cifrele avansate de Organizaţiei Internaţionale a Muncii sunt alarmante.

Sectorul muncii va fi dramatic afectat de pandemia de coronavirus în condiţiile în care patru din cinci muncitori trăiesc într-o ţară unde au fost introduse restricţii parţiale sau totale, iar 81% din forţa de muncă globală de 3,3 miliarde de persoane fiind în prezent afectate, este analiza celor de la OIM.

Europa va pierde un număr enorm de locuri de muncă, analiza OIM  avansând cifra de 12 milioane de locuri de muncă full time, statele arabe vor pierde circa 5 milioane de locuri de muncă full time. În Asia-Pacific se estimează că 125 de locuri de muncă full time vor dispărea.

Potrivit OIM, sectoarele cu cel mai mare grad de risc sunt serviciile hoteliere şi restaurantele, industria manufacturieră, comerţul cu amănuntul, serviciile de business şi activităţile administrative.
 

Parteneri
x close