Antena 3 Coronavirus OMS: Este posibil să nu mai vină un al doilea val major de coronavirus

OMS: Este posibil să nu mai vină un al doilea val major de coronavirus

25 Mai 2020   •   18:35
OMS: Este posibil să nu mai vină un al doilea val major de coronavirus
Sursa foto: Pixabay.com

Modelele analizate de specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății elimină tot mai mult posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus.

„Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile”, a declarat directoarea pentru sănătate publică a OMS, Maria Neira.

Totuși, Neira subliniază că populația nu trebuie să dea dovadă „nici de paranoia, nici de excesivă relaxare” şi să „înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase”. „După relaxare trebuie să vedem cum se comportă virusul.

Să sperăm că nu vor mai exista focare, dar va fi o luptă de zi cu zi. Peste două sau trei săptămâni vom vedea ce se întâmplă şi dacă este nevoie de o corecţie chirurgicală”, a mai spus Maria Neira, potrivit time24.news.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close