Antena 3 CNN Coronavirus OMS trage un semnal de alarmă: Riscul unei pandemii generate de coronavirus este "foarte real"

OMS trage un semnal de alarmă: Riscul unei pandemii generate de coronavirus este "foarte real"

Riscul unei pandemii generate de coronavirus este "foarte real", a comunicat, luni seară, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

OMS trage un semnal de alarmă: Riscul unei pandemii generate de coronavirus este "foarte real"
Sursa foto: Pixabay
09 Mar 2020   •   19:45

"Acum, dat fiind că virusul s-a extins în atât de multe ţări, ameninţarea unei pandemii a devenit foarte reală", a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de CNBC.

"Însă doar câteva ţări prezintă semnale privind contagierea intensă la nivelul comunităţilor. Oricum, ar fi prima pandemie din istorie care ar putea fi sub control, nu suntem la mila virusului", a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă desfăşurată la Geneva.

"Atunci când avem 100 de ţări şi 100.000 de cazuri, a venit momentul să te gândeşti, dar fiind că acum două săptămâni erau afectate doar 30 de ţări", a afirmat, la rândul său, dr. Mike Ryan, director executiv al Programului de urgenţă al OMS.

Potrivit unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins, în întreaga lume se înregistrează peste 111.300 de cazuri de coronavirus şi 3.892 de persoane decedate.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close