Antena 3 CNN Coronavirus Premierul Orban, amenzi uriașe pentru cei care nu vor respecta legea în starea de alertă

Premierul Orban, amenzi uriașe pentru cei care nu vor respecta legea în starea de alertă

Ludovic Orban a vorbit în ședința de guvern despre valoarea amenzilor pentru cei care nu respectă normele impuse de starea de alertă. Acestea variază de la 500 de lei la 15.000 de lei, iar cei care le primesc pot plati jumatate din suma in termen de 15 zile.

Premierul Orban, amenzi uriașe pentru cei care nu vor respecta legea în starea de alertă
18 Mai 2020   •   09:41

Cele mai mari amenzi le risca șefii instituțiilor publice si persoanele juridice. Se poate ajunge la sume de 15.000 de lei. Aici intră amenzile pentru organizarea de mitinguri, intruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise sau nerespectarea de către operatorii de transporturi a măsurilor dispuse sau încălcarea intervalelor orare în care acestea sunt permise.

Orice comportament care duce la infectarea oamenilor, sancționat

„În baza legii, vă repet, avem la dispoziţie toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile. Nu pot să fac o paranteză să nu va spun că am rămas siderat când am văzut oameni care ne acuzau că de ce am dat amenzi cum acum ne acuzau că de ce nu am dat amenzi. Adică ai bască, nu ai bască. Deci amenzile sunt un instrument prin care cei care nu respectă legea pot fi determinaţi la oconduită corectă. Pentru că o conduită corectă contribuie la sănătatea publică şi îi fereşte pe oamenii sa nu fie infectaţi.Acest virus generează riscuri majore inclusiv pentru viaţa oamenilor, orice comportament care nu este corect şi care poate duce la infectarea oamenilor este un comportament care trebuie sancţionat. Aşa este normal. Suntem democraţie dar nu suntem anarhie. Democraţia funcţionează în beneficiul celor care respectă legea”, a declarat premierul.

Amenzi vor primi si cei care vor calatori in afara localitatilor fara declaratia pe propria raspundere. Aceeasi sancţiune pot primi şi cei care nu poartă mască de protecţie in mijloacele de transport, in supermarket-uri sau la locul de munca. Amenda variază între intre 500 si 2500 de lei.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban stare de alerta
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close