Antena 3 CNN Coronavirus Un pacient infectat cu tulpina britanică la 13 zile după rapel a murit la spitalul din Ilfov

Un pacient infectat cu tulpina britanică la 13 zile după rapel a murit la spitalul din Ilfov

Pacientul de la Spitalul Județean Ilfov s-a imunizat cu vaccinul de la Pfizer, dar la 13 zile după a doua doză s-a infectat cu tulpina britanică de coronavirus. Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din Capitală a explicat la Antena 3 de ce imunizarea nu a fost eficientă în cazul acestui pacient.

Un pacient infectat cu tulpina britanică la 13 zile după rapel a murit la spitalul din Ilfov
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    08 Mar 2021   •   16:47

Un pacient internat la Spitalul Ilfov a decedat după ce s-a infectat cu nouă tulpină britanică la 13 zile după rapel.

Vaccinul nu va însemna o eficientă de 100%. Adică din 100 de paienti care se vaccineaza, orice vaccin poate să meargă undeva până la 94-95%, deci este clar că o să fie și niște excepții. Și acest lucru se întâmplă la orice vaccin.

Lucrurile sunt clare în acest moment. Tulpină din Marea Britanie nu mai este nouă și a ajuns să fie predominantă aproape peste tot. Chiar dacă în România nu avem suficiente analize făcute încât să fim absolut siguri ca procent, e clar că este prodominantă. Și asta se întâmplă peste tot.

Din fericire nu avem elemente care să ne spună că există interferențe cu vaccinul sau cu terapiile actuale. Mai mult mi-aș face griji în legătură cu tulpinile care sunt întradevăr noi. Care sunt din Africa de Sud, din Brazilia. Aici lucrurile sunt încă discutabile.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close