Antena 3 CNN Coronavirus 11 pacienți cu coronavirus, supuși unor intervenții chirurgicale la Arad

11 pacienți cu coronavirus, supuși unor intervenții chirurgicale la Arad

O echipă medicală de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a realizat 11 intervenții chirurgicale, în ultima perioadă, la pacienți care sunt suspecți sau confirmați cu COVID-19.

11 pacienți cu coronavirus, supuși unor intervenții chirurgicale la Arad
Sursa foto: Pixabay
21 Apr 2020   •   20:36

Reprezentanții Spitalului din Arad au transmis, prin intermediul unui comunicat, că s-a format o echipă medicală multidisciplinară pentru realizarea intervențiilor chirurgicale.

„Echipa medicală de pe Secţia Clinică Chirurgie Generală II, din incinta fostului Spital Municipal, a efectuat în această perioadă 11 intervenţii chirurgicale! Pacienţii care au ajuns pe această secţie sunt fie confirmaţi cu virusul COVID-19 fie suspecţi în aşteptarea rezultatului testării. Secţia Clinică Chirurgie Generală II este una dintre secţiile unde sunt trataţi pacienţii confirmaţi cu virusul COVID-19. Deoarece secţia beneficiază de un Bloc Operator dotat complet, s-a format o echipă medicală multidisciplinară pentru a se putea realiza intervenţii chirurgicale, urologice, ortopedice sau oncologice”, se arată în comunicat.

„Prima pacientă, de când avem COVID-19 în Arad, care a fost operată în regim de urgenţă, a venit pe 26 martie, fiind transferată direct de la spitalul din Suceava. De cele mai multe ori nu avem timp să aşteptăm rezultatul testării. Intrăm direct în sală şi operăm! Acest lucru nu înseamnă cu suntem eroi, suntem medici şi trebuie să ne facem datoria”, a explicat medicul chirurg Gigi Aiordăchioae, coordonator Secţia Clinică Chirurgie Generală II – COVID-19.

Medicul a spus că personalul medical poartă echipament cu un grad înalt de protecţie, care nu este chiar foarte comod.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close