Antena 3 CNN Coronavirus Anesteziști italieni: Șapte din 10 pacienți de la terapie intensivă sunt antivacciniști

Anesteziști italieni: Șapte din 10 pacienți de la terapie intensivă sunt antivacciniști

Șapte din 10 pacienți de la terapie intensivă sunt antivacciniști, iar jumătate neagă existența COVID, spun anesteziștii din Italia.

Anesteziști italieni: Șapte din 10 pacienți de la terapie intensivă sunt antivacciniști
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    03 Ian 2022   •   23:44

"Față de acum un an, pacientul internat la terapie intensivă s-a schimbat: 7 din 10 sunt antivacciniști, jumătate dintre aceștia sunt și negaționiști, deci neagă nu doar vaccinul, ci însăși existența COVID și utilitatea tratamentului.

Aceștia ajung acolo în condiții foarte grave, după săptămâni fără tratament sau cu pseudo-tratament. Și adesea, odată internați, refuză să le fie salvată viața.

Rata de supraviețuire a pacienților COVID care ajung la terapie intensivă este în scădere față de acum câteva luni", a declarat Antonino Giarratano, președintele Societății italiene de anestezie, analgezie, resuscitare și terapie intensivă.

Coronavirus în Italia. Șapte din 10 pacienți de la terapie intensivă sunt antivacciniști

"În trecut, doar bolnavii de cancer în fază terminală refuzau tratamentul, acum îl refuză persoanele care pot fi salvate. Nu s-a mai întâmplat asta niciodată înainte. Sunt persoane care, știind că vor intra în stop cardiac, refuză ventilația mecanică sau hemodializa.

Acum, în unele situații, refuză chiar și perfuziile sau oxigenul, pentru că ", a mai spus Antonino Giarratano pentru agenția ANSA.

Într-un document al Societății italiene de anestezie, analgezie, resuscitare și terapie intensivă, organizația subliniază că niciun tratament nu poate fi impus nimănui, chiar dacă este "salvator".

×
Subiecte în articol: Italia antivaccinişti terapie intensiva
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close