Antena 3 CNN Coronavirus Pacienții testați a doua oară pozitiv pentru noul coronavirus nu sunt contagioși

Pacienții testați a doua oară pozitiv pentru noul coronavirus nu sunt contagioși

Pacienții vindecati de noul coronavirus nu sunt contagioși. Cercetătorii au dovezi că pacienții care sunt testați pozitiv pentru coronavirus după recuperare nu sunt capabili să transmită infecția și ar putea avea anticorpi care îi împiedică să se îmbolnăvească din nou.

Pacienții testați a doua oară pozitiv pentru noul coronavirus nu sunt contagioși
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Mai 2020   •   13:04

Specialiștii de Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea de Sud au studiat probele luate de la 285 de supraviețuitori ai COVID-19 care au fost testați din nou pozitiv pentru noul coronavirus, după ce fuseseră declarați vindecați în urma unor teste negative, scrie Bloomberg.

Pacienți nu au răspândit din nou boala, iar probele de virus colectate de la aceștia nu au putut fi cultivate în cultură, ceea ce indică că pacienții răspândea particule de virus neinfecțioase sau moarte.

O posibilă explicație a testelor pozitive de după vindecare este aceea că Cercetările făcute în ultima lună au arătat că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face distincția între particulele de virus moarte și cele viabile, ceea ce ar putea da impresia greșită că cineva care este din nou testat pozitiv pentru virus rămâne contagios.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close