Antena 3 Coronavirus Epidemiolog chinez: pandemia de coronavirus va lua sfârșit în luna iunie

Epidemiolog chinez: pandemia de coronavirus va lua sfârșit în luna iunie

12 Mar 2020   •   13:22
Epidemiolog chinez: pandemia de coronavirus va lua sfârșit în luna iunie

O personalitate a lumii medicale din China a susținut într-o declarație de presă ca pandemia de coronavirus va lua sfârșit cel mai probabil în luna iunie.

Epidemiologul Zhong Nanshan, în vârstă de 83 de ani, cunoscut pentru contribuţia sa la combaterea epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) din 2003 preconizează că lumea se va lupta cu pandemia de coronavirus pentru încă trei luni.

Declarația făcută într-o conferință de presă, citată de Reuters este în termeni optimiști în contextul în care autoritățile au anunțat că China a depăşit vârful epidemiei.

Ei spun că 80% dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus au fost vindecate, iar rata de reinfectare în rândul pacienţilor care s-au vindecat este redusă, a declarat, epidemiologul Zhong Nanshan în conferinţa de presă.

De la declanșarea epidemiei de coronavirus, în China au fost confirmate 80.980 de cazuri şi 3.173 decese.

La nivel mondial sunt confirmate 124.518 de cazuri şi 4.607 decese în 118 ţări, conform informațiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii actualizate joi dimineaţa.
 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close