Antena 3 CNN Coronavirus Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență

Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență

Parlamentarii au votat online cu privire la prelungirea stării de urgenţă în România.

Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    16 Apr 2020   •   13:37

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că din totalul de 465 de deputaţi şi senatori şi-au exprimat votul 439.

Astfel, pentru încuviinţarea măsurii adoptate de preşedintele României au fost 404 voturi, în timp ce 29 de parlamentari au votat „Nu”, fiind înregistrate cinci abţineri şi o opţiune „Nu votez”.

Ca urmare, hotărârea a fost adoptată.

Parlamentarii au votat prin sistemul de vot electronic la distanţă, numele de utilizator şi parola fiind securizate şi comunicate individual fiecărui parlamentar prin SMS.

Fiecare parlamentar și-a putut exprima opţiunea de vot prin acţionarea unuia dintre butoanele: ”DA”, ”NU”, ”AB” (abţinere) şi ”NU VOTEZ”.

Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență

Sistemul de vot a fost folosit şi în 19 martie, când Parlamentul a încuviinţat, în unanimitate, primul decret emis de preşedintele Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgenţă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, precizând că pericolul nu a trecut.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat alte cinci decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus, dintre care două femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 50 şi 89 de ani.

Bilanţul a urcat joi la 392.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close