Antena 3 CNN Coronavirus Un singur pat ATI liber în toată ţara pentru bolnavii de COVID-19

Un singur pat ATI liber în toată ţara pentru bolnavii de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că duminică, la nivel naţional, este disponibil 1 pat liber de ATI în Bucureşti, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Un singur pat ATI liber în toată ţara pentru bolnavii de COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    07 Noi 2021   •   15:41

"La nivel naţional, la acest moment este disponibil 1 pat liber de ATI în Bucureşti, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2", arată GCS.

La nivel naţional, există o rezervă operaţională de 167 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

Conform GCS, 1.868 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

Bilanț COVID-19 din 7 noiembrie 2021: Scade numărul de cazuri noi și al deceselor

Bilanț COVID-19 din 7 noiembrie 2021. Puțin peste 5.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, potrivit raportării provizorii de duminică. Au fost înregistrate și 272 de decese.

×
Subiecte în articol: terapie intensiva
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close