Antena 3 CNN Coronavirus Persoanele care au purtat mască sunt excluse de pe lista contacților direcți

Persoanele care au purtat mască sunt excluse de pe lista contacților direcți

Schimbare importantă în metodologia COVID-19. Persoanele care au purtat mască sau echipament corespunzător și au respectat distanțarea fizică sunt excluse din categoria contacților direcți.

Persoanele care au purtat mască sunt excluse de pe lista contacților direcți
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Ştefan    |    26 Aug 2021   •   11:05

În continuare, sunt considerați contacți direcți persoanele care locuiesc în aceeași gospodărie cu un pacient de COVID-19, care au avut un contact fizic direct cu un caz de COVID-19 sau au avut o distanță mai mică de doi metri și cu o durată mai lungă de 15 minute.

Contact direct mai este considerat și personalul medical care îngrijește bolnavul și cel de laborator, care manipulează probele recoltate și care nu poartă corect echipamentul de protecție.

Medicii de familie pot vaccina și acasă. Primesc câte 60 de lei pentru fiecare pacient

Medicii de familie vor putea vaccina anti COVID pacienți chiar și acasă, nu numai în cabinete sau la ambulatoriu.

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri ordonanța care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate.

Potrivit actului normativ, pentru activitatea de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 60 de lei/inoculare.

Pentru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate în cadrul ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 40 de lei/inoculare.

×
Subiecte în articol: mască contacti directi
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close