Antena 3 CNN Coronavirus Peste 200.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung la noapte în România

Peste 200.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung la noapte în România

O nouă tranşă de 208.000 de doze de la compania farmaceutică AstraZeneca va sosi în ţară, în noaptea de joi spre vineri, pe cale terestră, potrivit unui anunț făcut de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Peste 200.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung la noapte în România
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Mar 2021   •   21:03

Potrivit CNCAV, dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând să fie distribuite în centrele regionale de depozitare existente la nivel naţional.

Până în prezent, au fost recepţionate 486.000 de doze de vaccin AstraZeneca, iar din data de 15 februarie au fost vaccinate 158.013 persoane.

În ţara noastră, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18 - 55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice.

Intervalul de timp recomandat între cele două doze  de vaccin AstraZeneca este de opt săptămâni.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: "România va primi 2,6 milioane de doze de vaccin în luna martie"

România va primi, în martie, aproximativ 2,6 milioane de doze de vaccin produse de Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Anunțul a fost făcut, duminică, de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Astrel, țara noastră va primi 1,2 milioane de doze Pfizer - BioNTech, 230.000 de doze Moderna și 1,2 milioane de doze AstraZeneca, a precizat Gheorghiță.

El a fost întrebat câte persoane ar urma să fie vaccinate la 1 septembrie 2021, în condițiile în care dozele de vaccin primite de România ar urma să crească.

"Ar trebuie să fie vaccinate peste 10 milioane de persoane (până pe 1 septembrie)

Din luna martie, bazându-ne pe o estimare a calendarul de livrare, vom avea, probabil, acces la 3 milioane de doze sau peste, vom putea crește de ritmul vaccinării, încât să atingem acea țintă de 10 milioane.

 Acest lucru depinde și de adresabilitate (...) Accesul persoanelor din mediul rural la vaccin este o provocare. Suntem preocupați să dezvoltăm unitățile mobile de vaccinare care vor fi date în folosință pentru persoane din mediu rural, care au acces limitat la centrele de vaccinare", a spus la Antena 3 coordonatorul programului de vaccinare.

 

×
Subiecte în articol: astrazeneca vaccin transa vaccinuri doze CNCAV
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close