Antena 3 CNN Coronavirus Peste 50 de cadre medicale din Sibiu, inclusiv de la Ambulanţă, infectate cu noul coronavirus

Peste 50 de cadre medicale din Sibiu, inclusiv de la Ambulanţă, infectate cu noul coronavirus

Un număr de 51 de angajaţi din patru spitale din Sibiu şi de la Ambulanţa Sibiu sunt infectate cu noul coronavirus, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ştefan.

Peste 50 de cadre medicale din Sibiu, inclusiv de la Ambulanţă, infectate cu noul coronavirus
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    28 Apr 2020   •   14:01

Este vorba despre un spital în care sunt trataţi bolnavi de COVID-19 şi trei spitale în care sunt internaţi pacienţi care nu au coronavirus, potrivit agerpres.ro.

Din cele 51 de cadre medicale infectate, 34 sunt internate în secţia Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, iar restul au fost declarate vindecate şi externate.

Aproape jumătate din personalul medical infectat provine din singurul spital care tratează pacienţii adulţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), adică 21 de persoane, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Potrivit sursei citate, printre cei infectaţi din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, se numără un medici, asistente şi personal medical auxiliar din secţiile cu pacienţii COVID-19, şi anume de la Terapie Intensivă, Infecţioase şi Medicală.

Deşi este un spital non-COVID-19, Spitalul CF din Sibiu a fost închis, după ce aici s-au înregistrat şapte angajaţi pozitivi, şi anume, trei asistenţi şi patru angajaţi din personalul medical auxiliar. 

La Spitalul de Psihiatrie au fost confirmaţi cu noul coronavirus un medic de Psihiatrie-Pediatrică şi un asistent medical, iar la Spitalul Militar, un asistent din secţia ORL.

De asemenea, mai sunt infectaţi un medic de familie din judeţul Sibiu şi doi medici de la Ambulanţă. 
 

×
Subiecte în articol: coronavirus Sibiu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close