Antena 3 CNN Coronavirus Petre Roman: Cel mai important aspect este testarea masivă a populației pentru coronavirus. Asta lipsește decretului

Petre Roman: Cel mai important aspect este testarea masivă a populației pentru coronavirus. Asta lipsește decretului

Petre Roman trage semnalul de alarmă cu privire la epidemia de coronavirus. Fostul premier a declarat la Antena 3 că decretului privind starea de urgență din România îi lipsește obligativitatea testării populației române pentrul noul COVID-19.

Petre Roman: Cel mai important aspect este testarea masivă a populației pentru coronavirus. Asta lipsește decretului
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
16 Mar 2020   •   17:41

”Decretul răspunde necesităților momentului, dar nu răspunde la cel mai importnt aspect, care e evident de testarea masivă a populației pentru epidemia de coronavirus. Să nu uităm că noi ne aflăm în faza blândă sau foarte blândă. 

Nu putem în niciun caz să afirmăm că punctul critic și răspândirea masivă a epidemiei nu va avea loc, nu avem cum să spunem asta, putem doar să sperăm.

Noi avem de luat măsurile care să reducă momentul critic, să reducă pragul critic în așa fel încât sistemul de sănătate să facă față. Decretului îi lipsește partea care se referă la obligativitatea testării pentru coronavirus, doar în așa fel putem scădea pragul critic.”, a zis Petre Roman.

×
Subiecte în articol: Petre Roman coronavirus
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close