x close

O petrecere de nuntă a adus un nou val de coronavirus în Iran

06 Iun 2020   •   18:07
O petrecere de nuntă a adus un nou val de coronavirus în Iran Hepta

O petrecere de nuntă a contribuit la creşterea numărului infecţiilor cu coronavirus din Iran. Preşedintele Hassan Rouhani şi-a menţinut poziţia de a păstra economia deschisă în ciuda avertismentelor specialiştilor. Iranul a relaxat restricţiile de la jumătatea lunii aprilie.

Iranul a relaxat restricţiile în privinţa coronavirusului de la mijlocul lunii aprilie, iar de atunci a raportat un nivel crescut al cazurilor de infectare. Datele recente arată că joia trecută au fost înregistrate 3.574 de noi cazuri de infectare, cel mai mare număr de la semnalarea primului focar din luna februarie.

Într-o emisiune televizată, preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a dat vina pe o petrecere de nuntă pentru creşterea numărului de infecţii.

Acesta nu a oferit detalii despre locul şi data când a avut loc nunta.

Experţii din domeniul sănătăţii au emis avertismente cu privire la posibilitatea eruperii unui al doilea val de coronavirus.

Oficialii au explicat că testarea pe scară largă a scos la suprafaţă noi cazuri confirmate.

Iranul a încercat să stopeze răspândirea virusului pandemic dar în acelaşi timp, oficialii sunt îngrijoraţi că limitările impuse asupra societăţii afectează economia care se află sub sancţiuni internaţionale, relatează Reuters.

(sursa: Mediafax)

Parteneri
Parteneri
sati