Antena 3 Coronavirus Pfizer a anunţă că a început testarea unui medicament anti-COVID

Pfizer a anunţă că a început testarea unui medicament anti-COVID

de Georgiana Adam    |    23 Mar 2021   •   18:13
Pfizer a anunţă că a început testarea unui medicament anti-COVID
Sursa foto: Hepta

Compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat, marți, că a început testarea în SUA a unui medicament anti-COVID, iar testele din laborator au arătat o activitate puternică împotriva SARS-CoV-2.

Medicamentul care se administrează pe cale orală ar putea fi prescris pacienților la primele semne de infectare, a spus anunţat, marţi, compania care a dezvoltat primul vaccin anti-Covid autorizat în SUA și UE.

Vestea bună este că posibilul medicament antiviral a arătat activitate puternică împotriva SARS-CoV-2 în testele de laborator, potrivit Reuteurs.

Candidatul Pfizer, denumit PF-07321332, este un inhibitor de protează care împiedică replicarea virusului în celule.

Reprezentanţii de la Pfizer au precizat că inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale.

De asemenea, compania mai studiază un candidat antiviral administrat intravenos într-o testare aflată în stadiu incipient la pacienții spitalizați cu COVID-19.

„Împreună, cei doi (candidați administrați pe cale orală și intravenoasă) au potențialul de a crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea în cazurile în care boala totuși apare”, a declarat medicul-șef Pfizer Mikael Dolsten.

 Singurul medicament aprobat de SUA pentru tratamentul COVID-19 în prezent este Remdesivirul de la Gilead Sciences.

×
Subiecte în articol: Pfizer medicament

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close