Antena 3 CNN Coronavirus Prefectul județului Hunedoara, izolat la sediul Instituției Prefecturii din cauza COVID-19

Prefectul județului Hunedoara, izolat la sediul Instituției Prefecturii din cauza COVID-19

Prefectul județului Hunedoara, Vasile Potecă, este izolat în clădirea prefecturii după ce a intrat în contact cu unul dintre cei trei liberali infectați cu COVID-19.

Prefectul județului Hunedoara, izolat la sediul Instituției Prefecturii din cauza COVID-19
Sursa foto: Facebook
15 Mar 2020   •   11:33

Parlamentarii nu sunt singurele victime ale senatorului Vergil Chițac. Nouă cazuri, printre care și fiul lui, au fost confirmate în județul Constanța, după ce Chițac a participat la o petrecere cu 400 de persoane de Ziua Femeii.

"La această oră sunt autoizolat, împreună cu directorul de cabinet, în sediul Instituției Prefecturii Hunedoara. Nu am avut nicio reținere. Ieri, în situația în care a trebuit să gestionez o criză teribilă pentru că, pe lângă cei trei oficiali demnitari, eu am avut și problema cu cazurile de coronavirus din Valea Jiului și Deva. Eram într-o anumită dinamică, trebuia să stabilesc cine face anchetele epidemiologice, era vorba de desfășurarea acțiunilor. 

Și șeful IJJ și șeful de la ISU s-au autoizolat la sediu. Toți ne-am autoizolat pentru că am participat toți la o videoconferință în aceeași sală. Respectăm procedurile, suntem autoizolați în sedii, comanda merge înainte, nu s-a întrerupt nimic. Urmărim anchetele epidemiologice, facem ce trebuie să facem și rămânem pe poziții", a spus Vasile Potecă la Antena 3.

În momentul în care o persoană a interacționat cu un posibil sau confirmat purtător de coronavirus, trebuie să se autoizoleze și să sune la Direcția de Sănătate Publică, a transmis prefectul de Hunedoara. DSP se deplasează, recoltează probe, întocmește chestionarul și așteaptă rezultatul timp de 14 zile.

În județul Hunedoara, în momentul de față, 661 de persoane sunt aflate în izolare, 31 în carantină instituționalizată și nouă persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus.

În România, numărul celor infectați a ajuns la 123. Dintre aceștia, 9 persoane au fost vindecate. Președintele Klaus Iohannis a spus că declară stare de urgență începând de luni.

Prejectul județului Hunedoara, izolat la sediul Instituției Prefecturii din cauza COVID-19

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close