Antena 3 Coronavirus Preşedintele Poloniei s-a infectat cu coronavirus

Preşedintele Poloniei s-a infectat cu coronavirus

de Adrian Iclozan    |    24 Oct 2020   •   16:45
Preşedintele Poloniei s-a infectat cu coronavirus
Sursa foto: Hepta

Preşedintele polonez Andrzej Duda a fost testat pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, au confirmat surse oficiale.

Duda, în vârstă de 48 de ani, a făcut vineri testul şi se simte bine în prezent, fiind monitorizat de medici, conform surselor citate.

Nu este clar cum s-a infectat preşedintele, însă se ştie că acesta a participat, luni, la un eveniment în Tallin, unde s-a întâlnit cu omologul său bulgar, Rumen Radov, care a intrat ulterior în carantină.

Vineri, preşedintele polonez a vizitat şantierul unui spital în Varşovia, unde a purtat mască în timpul întâlnirilor cu muncitorii, şi a acordat o distincţie jucătoarei de tenis Iga Swiatek, care a câştigat anul acesta French Open.

După testul pozitiv de vineri, Andrzej Duda intră în galeria liderilor politici internaţionali care s-au infectat cu COVID, între aceştia numărându-se preşedintele american Donald Trump şi premierul britanic Boris Johnson.

Polonia, de peste 20 de ori mai multe cazuri noi decât în primăvară

La fel ca majoritatea statelor europene, Polonia se confruntă cu o creştere accelerată a cazurilor de coronavirus, raportând vineri 13.600 de noi cazuri.

Conform cifrelor oficiale, în prezent se înregistrează de 22 mai multe infectări decât valorile cele mai mari, consemnate în primăvară, în debutul pandemiei

Autorităţile au dispus închiderea parţială a şcolilor şi restaurantelor, au limitat întrunirile publice la 5 persoane iar celor cu vârste de peste 70 de ani li se recomandă să stea acasă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close