Antena 3 CNN Coronavirus Prima despăgubire dată unui pacient care a murit din cauza vaccinului anti-COVID-19

Prima despăgubire dată unui pacient care a murit din cauza vaccinului anti-COVID-19

La mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei, avem şi prima despăgubire dată unui pacient care a murit din cauza vaccinului anti-COVID-19.

Prima despăgubire dată unui pacient care a murit din cauza vaccinului anti-COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    22 Iun 2022   •   20:56

O femeie al cărei partener de viaţă a murit anul trecut după ce s-a vaccinat cu serul anti Covid-19 al companiei AstraZeneca a devenit prima persoană din Marea Britanie care a primit despăgubiri după un deces asociat vaccinului anti-COVID-19, a anunţat marţi seară bbc.com.

Fostul logodnic al lui Vikki Spit, cântăreţul rock Zion (48 de ani), s-a îmbolnăvit la opt zile după ce primise vaccinul şi a murit în mai 2021. 

Vikki Spit a chemat ambulanţa pentru Zion atunci când acesta a început să acuze dureri de cap "îngrozitoare" pe 13 mai 2021. Paramedicii au crezut că Zion suferea de o migrenă atunci când au fost chemaţi să se deplaseze la reşedinţa lor.

Rockerul britanic, care era totodată scriitor şi cineast, a suferit o criză după câteva zile şi "nu s-a mai trezit" după ce a fost operat. Certificatul lui de deces confirmă că a murit din cauza unor complicaţii apărute după vaccinare.

Vikki mai spune că logodnicul ei era sănătos şi într-o bună formă fizică şi că el ar fi avut şanse mari de supravieţuire dacă ar fi primit mai devreme tratamentul adecvat.

Era donator de organe, iar ficatul şi rinichii lui au salvat alte trei vieţi.

Despăgubire de 120.000 de lire sterline

Logodnica lui a primit în urma unei înţelegeri judiciare valoarea maximă a despăgubirilor legale de 120.000 de lire sterline (139.400 de euro), dar consideră că această sumă nu este suficientă.

Vikki (38 de ani) a dezvăluit că a acumulat multe datorii după ce nu a mai putut să beneficieze de veniturile obţinute de Zion şi că despăgubirile ar fi trebuit să fie în jurul sumei de 180.000 de lire sterline (209.123 de euro).

De asemenea, ea susţine că a trebuit să aştepte prea mult timp înainte să primească acea sumă în virtutea unei legi din 1979, Schema de plată a daunelor provocate de vaccinuri, şi că despăgubirile ce i-au fost acordate nu au ţinut cont de rata inflaţiei din perioada care a trecut după adoptarea acestei reglementări.

Plăţile pentru daunele provocate de vaccinuri sunt disponibile pentru orice persoană care a suferit anumite dizabilităţi ca rezultat al vaccinării, iar rudele pot de asemenea să solicite aceste despăgubiri în numele unei persoane care a murit după o vaccinare.

Schema de plată oferă sume unice şi neimpozabile de până la 120.000 de lire sterline şi deşi o astfel de plată nu afectează dreptul unei persoane de a deschide un proces, ea poate avea totuşi anumite implicaţii asupra beneficiilor pe care reclamanţii le-ar obţine în instanţă.

×
Subiecte în articol: Astra Zeneca
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close