Antena 3 CNN Coronavirus Primul pacient din Italia infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Primul pacient din Italia infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Italia are un pacient confirmat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, considerată a fi cu 70% mai contagioasă decât infecţia cu coronavirus întâlnită până acum.

Primul pacient din Italia infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    20 Dec 2020   •   21:52

Conform Ministerului Sănătății, pacientul s-a întores zilele trecute din Marea Britanie cu un avion ce a aterizat la aeroportul Fiumicino.

Acesta a fost testat pozitiv cu noua varianta găsită în ultimele săptămâni în Mare Britanie.

Pacientul și partenerul său se află în izolare și au urmat, împreună cu alți membri ai familiei și contacte strânse, toate procedurile stabilite de Ministerul Sănătății.

Noua variantă a fost identificată în Marea Britanie și pare că se răspândește cu 70 la sută mai repede decât forma existentă până acum.

Duminică, Italia a anunțat blocarea zborurilor din Regatul Unit până pe 6 ianuarie.

Conform ministrului Roberto Speranza, noua variantă nu ar fi mai letală decât cea de până acum și vaccinurile pregătite împotriva coronavirusului ar trebui să fie eficiente și în acest caz.

România a suspendat zborurile din şi spre Marea Britanie, iar cei care se întorc în ţară intră în carantină

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a explicat în direct, la Antena 3, motivele pentru care autorităţile române au decis suspendarea zborurilor între România şi Marea Britanie precum şi ce se va întâmpla cu pacienţii care se infectează cu noua tulpină de COVID-19, depistată în Regatul Unit.

"Măsurile sunt menite să prevină răspândirea în ţară a noii tulpini de COVID-19, având în vedere contagiozitatea cu aproape 70% mai mare decât ce a fost până acum.

Nu sunt probe că boala provocată de această tulpină ar fi mai gravă sau că simptomele ar fi mai grave (...) Încă nu sunt date care să ateste dacă vaccinurile sunt eficiente şi asupra acestei noi tulpini dar asta nu înseamnă că (oamenii) nu trebuie să se vaccineze, pentru că tulpina predominantă este cea pentru care s-a făcut vaccinul. Este posibil ca vaccinul să aibă efect şi asupra noii tulpini, dar aici trebuie să vină cu informaţii oamenii de ştiinţă (...)

Nu există un protocol nou în ceea ce-i priveşte pe cei infectaţi cu noua tulpină, ci doar riscul ca, din cauza contagiozităţii mult mai mari, să apară mai mulţi infectaţi iar impactul asupra sistemului de sănătate să fie foarte serios. Tulpina cea nouă este detectată de testele de pe piaţă, nu avem date în sens contrar", a declarat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: coronavirus Marea Britanie COVID-19
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close