Antena 3 CNN Coronavirus Primul semn că ai putea avea coronavirus

Primul semn că ai putea avea coronavirus

Date de ultimă oră culese de specialiști de la pacienți conturează un prim semn pentru o persoană că ar putea fi infectată cu coronavirus.

Primul semn că ai putea avea coronavirus
Sursa foto: Pixabay.com
25 Mar 2020   •   20:23

O mama care nu-si mai poate da seama dupa miros cand scutecul bebelusului ei trebuie schimbat. Bucatari care de regula puteau numi dupa miros fiecare condiment dintr-o farfurie acum nu mai pot detecta nimic.

Altii spun ca nu mai simt mirosul samponului si nici macar mirosul patrunzator al litierei pisicii. Toate aceste situatii enumarate de The New York Times deriva dintr-o anomalie care apare subit, pierderea mirosului, scrie doctorulzilei.ro.

Anosmia, pierderea mirosului, si ageusia, pierderea gustului, care de obicei insoteste prima manifestare amintita aici, se dovedesc primele semne ale Covid-19, boala provocata de coronavirus și pot fi posibili indicatori ai infectiei, scrie ziarul citat.
 

Pe baza informatiilor transmise de colegii din toata lumea, medicii ORL-isti britanici le-au recomandat vineri adultilor care isi pierd simtul mirosului sa se izoleze timp de sapte zile, chiar daca nu au alte simptome, pentru a preveni raspandirea coronavirusului. Datele publicate sunt limitate, dar medicii sunt suficient de ingrijorati si au transmis un semnal de alarma.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close