Antena 3 CNN Coronavirus Primul semn că ești infectat cu Omicron! 89% din pacienți au raportat acest simptom

Primul semn că ești infectat cu Omicron! 89% din pacienți au raportat acest simptom

Un număr record de cazuri de Omicron COVID sunt confirmate zilnic în toată lumea, astfel încât din ce în ce mai mulți lideri europeni decid să ia măsuri suplimentare de protecția împotriva acestuia.

Primul semn că ești infectat cu Omicron! 89% din pacienți au raportat acest simptom
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    22 Dec 2021   •   11:04

Potrivit experților, simptomele noii variante de coronavirus sunt diferite de celelalte variante cunoscute, cum ar fi Delta, care anterior era dominantă în Marea Britanie.

Un raport recent al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a constatat că 89% dintre cei infectați cu Omicron au toți același prim semn că sunt infectați cu COVID-19.

Oamenii de știință au raportat că cei care au fost testați pozitiv cu noua variantă prezintă tuse uscată și senzația de zgârietură în gât. Unele dintre celelalte simptome timpurii includ oboseala, congestia sau rinoreea, scrie Mirror.com.

Noi restricții dure în toată Europa din cauza răspândirii rapide a Omicron

Apar noi restricții în Europa în contextul în care tulpina Omicron a coronavirusului se răspândește cu repeziciune.

Națiuni precum Germania și Portugalia au anunțat restricții după Crăciun și măsuri mai mari de distanțare socială.

Cel mai înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății de pe continent, Hans Kluge, este de părere că se apropie "o altă furtună" și că guvernele ar trebui să se pregătească pentru o creștere semnificativă a numărului de cazuri. Această creștere va împinge sistemele de sănătate spre pragul colapsului.

Omicron este deja tulpina dominantă în multe țări europene

Germania a anunțat că, începând cu 28 decembrie, va reimpune limitarea adunărilor private la 10 persoane, iar cluburile de noapte se vor închide. Meciurile de fotbal de la acea dată se vor juca, de asemenea, cu ușile închise.

"Coronavirusul nu ia o pauză de Crăciun", a declarat marți cancelarul german Olaf Scholz. "Nu putem - și nu trebuie - să închidem ochii în fața acestui următor val care începe să se profileze deasupra noastră", a adăugat el.

Între timp, Portugalia a dispus ca barurile și cluburile de noapte să se închidă începând cu 26 decembrie și a făcut obligatorie munca de acasă până la 9 ianuarie.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a exclus orice noi restricții pentru Anglia înainte de Crăciun, dar Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au anunțat restricții pe plan social.

Unii lideri europeni încearcă să amâne restricțiile până după sărbători

În Suedia, barurile, cafenelele și restaurantele vor putea servi doar oaspeți așezați începând de miercuri, iar oamenilor li se cere să lucreze de acasă dacă este posibil. Ministrul sănătății, Lena Hallengren, a declarat că se așteaptă ca numărul cazurilor de Omicron să crească și a avertizat că "povara asupra sistemului de sănătate este în creștere", scrie BBC, citat de Mediafax

Olanda a introdus deja restricții, anunțând luni o izolare strictă, dar corespondentul BBC Europa, Nick Beake, spune că alți lideri europeni doresc să amâne, dacă este posibil, controalele mai stricte până după perioada sărbătorilor.

Europa a înregistrat deja peste 89 de milioane de cazuri și 1,5 milioane de decese legate de Covid

Omicron a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud luna trecută, dar acum s-a răspândit în întreaga lume. Datele din întreaga lume sugerează că tulpina ar putea fi mai infecțioasă, dar nu există încă dovezi că provoacă boli mai grave. A fost detectată în cel puțin 38 din cele 53 de țări din regiunea europeană a OMS - care include Rusia și Turcia - și este dominantă în mai multe dintre ele, precizează organizația.

×
Subiecte în articol: omicron simptome
Parteneri
Anamaria Prodan sare în apărarea fraţilor Tate | VIDEO
x close