Antena 3 CNN Coronavirus Prof. Streinu Cercel: Așa vom amâna al doilea val de coronavirus

Prof. Streinu Cercel: Așa vom amâna al doilea val de coronavirus

Prof. Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre măsurile importante pe care va trebui să le luăm pentru a ne proteja de un al doilea val.

Prof. Streinu Cercel: Așa vom amâna al doilea val de coronavirus
Sursa foto: Antena 3
30 Apr 2020   •   21:26

„Dacă noi suntem suficient de inteligenți și aplecați asupra problemei și menținem măsurile de distanțare socială: ne ducem să ne spălăm pe mâni, ne ducem să ne spălăm pe față când ajungem acasă, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtăm masca, acoperim și nasul și gura. Când mă uit la televizor mă apucă groaza, pentru că văd majoritatea măștilor pe sub nas, nu folosesc la nimic. Doar de design așa sau să-și facă poză pe Facebook. Dar din punct de vedere epidemiologic n-au absolut niciun fel de valoare. Masca trebuie purtată pe nas.

Mai mult decât atât, masca are o parte metalică. Ea trebuie pusă asupra nasului și amprentată încât să ia conturul feței. Nu facem așa, masca își pierde din valoarea de a proteja. De ce îl ia? Pentru că aerosolii plutesc în aer, la o distanță de 0,7 m, până pe la 1,5-1,7 m înălțime, exact în zona de impact a feței", a explicat Adrian Streinu-Cercel, la Digi 24.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close