Antena 3 Coronavirus Profesorul Alexandru Rafila: "După data de 15 mai, putem relaxa măsurile, dar doar în funcție de contextul local"

Profesorul Alexandru Rafila: "După data de 15 mai, putem relaxa măsurile, dar doar în funcție de contextul local"

05 Apr 2020   •   14:47
Profesorul Alexandru Rafila: "După data de 15 mai, putem relaxa măsurile, dar doar în funcție de contextul local"
Sursa foto: Antena 3

Profesorul Alexandru Rafila vine cu vești bune pentru români. Președintele Societății Române de Microbiologie spune că e posibil ca după data de 15 mai lucrurile să se mai relaxeze în țara noastră, dar numai în funcție de contextul local și dacă cetățenii respectă recomandările.

"După 15 mai, putem relaxa măsurile, dar doar în funcție de contextul local. Nu putem lua aceeași măsură pentru întreaga țară.

Dacă sunt zone, cum e Țăndărei, unde există încă iresponsabilitate din partea cetățenilor care se opun măsurilor, acolo nu se vor putea lua niciun fel de măsuri de relaxare.

Am dat o dată care ar putea fi un moment până la care să avem o scădere a numărului de cazuri mai multe zile, o săptămână, zece zile. Dar măsurile la nivelul fiecărui oraș, județ, nu pot fi relaxate dacă acolo evoluează un focar care trebuie ținut sub control. Aceste măsuri trebuie luate în funcție de situația din fiecare zonă a acestei țări", a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Bilanțul pandemiei de coronavirus de astăzi, 5 aprilie 2020, arată că 3.864 de români au fost infectați cu coronavirus, iar 148 dintre ei și-au pierdut viața. De asemenea, alți 374 s-au vindecat și au fost externați.

×
Subiecte în articol: coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close