Antena 3 CNN Coronavirus Profesorul Rafila: Pacientul cu coronavirus care a venit din Israel a infectat alte șase persoane

Profesorul Rafila: Pacientul cu coronavirus care a venit din Israel a infectat alte șase persoane

Președintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila, a comunicat faptul că pacientul infectat cu coronavirus, care a venit din Israel, a transmis virusul și altor șase persoane.

Profesorul Rafila: Pacientul cu coronavirus care a venit din Israel a infectat alte șase persoane
Sursa foto: Antena 3
11 Mar 2020   •   09:56

„Nu venea dintr-o zonă intens afectată, deci venea din Israel, nu s-a putut identifica ca fiind suspect. Cazurile noi de ieri (marți-n.r.) și cel de astăzi (miercuri-n.r.), avem vreo șase persoane care au fost infectate de acest pacient, de cazul index venit din Israel. Asta arată că boala se transmite ușor, contactul apropiat favorizează transmiterea infecției. Din fericire, cazurile de la noi au fost cel mult forme medii, care nu au pus în pericol viața persoanelor infectate”, a declarat Rafila, la Digi24.

Profesorul Rafila face referire la bărbatul de 60 de ani, ofițer în rezervă al MAI, care a călătorit în Israel la finalul lunii februarie. El s-a prezentat la spital, însă a spus că nu a părăsit țara în ultimele două luni. Ulterior, s-a stabilit că el are coronavirus și a răspândit virusul altor persoane din jurul său, între care nurorii lui, care este gravidă și nepotului.

Rafila spune că numărul persoanelor depistate pozitiv ar putea crește.

„Putem să ne așteptăm să mai avem persoane pozitive în rândul celor care au fost contacți ai persoanelor infectate, dar ăsta nu e un lucru rău, înseamnă că știm de la cine au luat infecția și putem să luăm măsuri care să prevină răspândirea infecției”, a mai spus Rafila.

Bilanțul persoanelor confirmate cu coronavirus în România a ajuns la 30. Ultimul caz este al unei femei de 43 de ani, care a intrat în contact cu pacientul de la Spitalul Gerota, au transmis miercuri dimineața reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close