Antena 3 CNN Coronavirus Profesorul Streinu-Cercel: România va trece la testarea în masă pentru depistarea coronavirus

Profesorul Streinu-Cercel: România va trece la testarea în masă pentru depistarea coronavirus

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a anunţat că, în curând, România va trece la testarea în masă pentru a putea fi depistate la timp persoanele infectate cu COVID-19.

Profesorul Streinu-Cercel: România va trece la testarea în masă pentru depistarea coronavirus
Sursa foto: Antena3
20 Mar 2020   •   16:26

De altfel, directorul Unifarm anunţa ieri la Antena 3 că au fost comandate 200.000 de teste noi, care vor ajunge în scurt timp în ţară.

”Testarea în România așa cum s-a făcut până acum s-a făcut foarte bine pentru că s-a făcut pe element de contact și de risc epidemiologic. În momentul de față se schimbă conceptul de testare.

Acum vorbim de o altă testare. Vorbim de o testare care trebuie să se extindă în masă în funcție de gravitatea cazurilor pe care o vom sesiza la un moment dat. Următoarea săptămână, următoarele 10 zile vor fi niște zile decisive care să ne dea tabloul - cum va trebui să folosim această testare. Nu vom mai merge pe testare la contacti, ci extinsă: 2 categorii - una diferită de cea a pacienților cu simptomat și contact epidemiologic.

Fără contact, dar boli severe respiratorii. Vor fi testați în mod obligatoriu. A treia testare - cea a personalului medico-sanitar. Este cel care va dezvolta infecții, subclinica, minore, medii, severe. Trebioe să îi verificam din când în când și să mă asigur că nu sunt infectați”, a zis Cercel.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close