Antena 3 CNN Coronavirus "Pot să scot copiii afară la plimbare, în perioada stării de urgenţă?". Ce răspund autorităţile

"Pot să scot copiii afară la plimbare, în perioada stării de urgenţă?". Ce răspund autorităţile

Copiii pot fi scoşi la plimbare de adulţi, în această perioadă, a lămurit Grupul de Comunicare Strategică (GCS), după ce mulţi părinţi au pus această întrebare, speriaţi de perioada de pandemie de coronavirus.

"Pot să scot copiii afară la plimbare, în perioada stării de urgenţă?". Ce răspund autorităţile
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    13 Apr 2020   •   10:28

Astfel, micuţii pot fi scoşi la aer, dar nu duşi în parc sau în mulţimi, în condiţiile art.1 lit. d) din Ordonanţa militară nr. 3, care prevede că se pot efectua deplasări scurte, în apropierea locuinţei, legate de activitatea fizică individuală, nefiind permisă deplasarea în parcuri sau locuri de joacă şi nici în grupuri mai mari de trei persoane, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

În ce priveşte completarea declaraţiei, la întrebarea "Pot să scot copiii afară la plimbare?", GCS precizează: "Da, în condiţiile art.1 lit. d) din Ordonanţa militară nr. 3, unde se prevede că se pot efectua deplasări scurte, în apropierea locuinţei, legate de activitatea fizică individuală. 

Nu veţi merge însă în parcuri sau locuri de joacă, unde există riscuri mai mari de a fi preluat virusul şi nu este permisă deplasarea în spaţiul public, pietonal, în grupuri mai mari de trei persoane. Ieşirea copilului minor se va face întotdeauna cu însoţirea persoanei adulte care îl are în îngrijire".
 

×
Subiecte în articol: copii afara copii coronavirus
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close