Antena 3 CNN Coronavirus Unul dintre cei mai apreciaţi intelectuali români, răpus de COVID-19. Radu Gabriel Pârvu a fost discipolul lui Noica 

Unul dintre cei mai apreciaţi intelectuali români, răpus de COVID-19. Radu Gabriel Pârvu a fost discipolul lui Noica 

Radu Gabriel Pârvu, unul dintre cei mai valoroşi erudiţi români şi discipol al lui Constantin Noica, a murit după ce a fost infectat cu o formă agresivă de SARS-CoV-2.

Unul dintre cei mai apreciaţi intelectuali români, răpus de COVID-19. Radu Gabriel Pârvu a fost discipolul lui Noica 
de Andreea Cigolea    |    05 Mai 2021   •   09:46

Radu Gabriel Pârvu era internat de aproape o lună la Spitalul Valea Iaşului din Argeş. El a fost profesor universitar de Comunicare şi Filozofie şi fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Administrative şi ale Comunicării la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Piteşti.

Doctor în filosofie al Universităţii din Bucureşti, profesorul Radu Pârvu şi-a desăvârşit formarea profesională la Universitatea „Friedrich Wilhelm” din Bonn, la Universitatea „Ruhr” din Bochum, la Institutul pentru Ştiinţe ale Educaţiei de pe lângă Universitatea din Viena şi la Facultatea Tehnică „Otto von Guericke” din Magdeburg.

A fost responsabil pentru ediţia ”Opere complete” ale lui Kafka la Editura Rao din Bucureşti, membru al Societăţii Germaniştilor din România, al Societăţii Internaţionale Schelling din Leonberg, laureat al Premiului national acordat de Allianz Kulturstiftung din Munchen pentru cel mai bun proiect de traducere din germană în română.
 

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close