Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat, avertisment dur după creșterea dramatică a infectărilor cu COVID-19: „Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor"

Raed Arafat, avertisment dur după creșterea dramatică a infectărilor cu COVID-19: „Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor"

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, e de părere că numărul deceselor provocate de coronavirus va fi din în ce în ce mai ridicat. România a ajuns, până în acest moment, la un bilanț de peste 2.000 de decese și peste 36.600 de infectări.

Raed Arafat, avertisment dur după creșterea dramatică a infectărilor cu COVID-19: „Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    18 Iul 2020   •   18:43

„Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor", a fost avertismentul lui Arafat pentru populație.

„Din păcate, numărul deceselor va continua să fie ridicat și poate să crească. Noi nu vedem însă decesele în cifre seci, fiecare deces este un om, este tată, mamă, rudă. Ca să protejăm populația și să reducem numărul, soluția este respectarea regulilor pe care unii încearcă în continuare și foarte intens să le batjocorească”, a declarat secretarul de stat pentru Libertatea.

Arafat spune că trendul este unul crescător, chiar dacă duminică va fi un număr de cazuri mai scăzut. "De regulă, în weekend, numărul testelor și trecerea lor în registre sunt reduse, dar trendul este crescător și ne așteptăm la creșteri. Trebuie să învățăm de la ce au pățit alții, dar curentul de negare și de atacuri existente este intens și, din păcate, populația crede, pentru că citește ce scrie pe rețelele de socializare, fără să verifice originea informației, plus că vedem fake-news-uri în fiecare zi".

889 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

România a stabilit un nou record în ceea ce privește numărul infectărilor zilnice. Grupul de Comunicare Strategică a raportat 889 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Cele mai multe cazuri sunt în Argeș, Brașov și Prahova.

Pe teritoriul României, au fost confirmate, până astăzi, 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

De asemenea, până acum 2.009 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat coronavirus
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close