Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat: "Declararea stării de urgență e menită să ajute, nu să creeze probleme. Acest subiect nu trebuie politizat"

Raed Arafat: "Declararea stării de urgență e menită să ajute, nu să creeze probleme. Acest subiect nu trebuie politizat"

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat că decretarea stării de urgență de către președintele Klaus Iohannis nu ar trebui să fie motiv de panică pentru români.

Raed Arafat: "Declararea stării de urgență e menită să ajute, nu să creeze probleme. Acest subiect nu trebuie politizat"
Sursa foto: Antena 3
15 Mar 2020   •   10:08

"În urma anunțului domnului Președinte despre declararea stării de urgență, au început speculațiile, mesajele de panică și mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populației. Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă ... etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ insinuând ca situaţia este scăpată de sub control. Mass-media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi, ca cetăţeni responsabili, va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă", afirmă Arafat.

Anunțul făcut de președinte are scopul să ajute populația, nu să creeze probleme, a mai spus secretarul de stat în MAI.

"Declararea stării de urgență este menită să ajute, să sprijine și în niciun caz să creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat și nici politizat. Este nevoie să fim solidari și să avem încredere unii în ceilalți", a scris Arafat pe Facebook.

Coronavirus în România

În România, numărul celor infectați a ajuns, până duminică dimineață, la 123. Dintre aceștia, 9 oameni au fost vindecați. Peste 2.500 de persoane sunt în carantină instituționalizată și peste 14.500 sunt în izolare la domiciliu. Președintele Klaus Iohannis a spus că declară stare de urgență începând de luni. Prin instituirea stării de urgenţă se vor putea aloca mai uşor bani în domeniul sănătăţii, a spus şeful statului.

Anunțul făcut de Iohannis privind starea de urgență:

"Am decis să decretez stare de urgență la începutul sătpămânii viitoare. Guvernul va putea aloca mai mulți bani pentru medicamente, pentru aparatura necesară. Această situație va permite să se realizeze achiziții. 

Dragi români, autoritățile își fac treaba, la fel și guvernul, dar singuri nu vom reuși să facem decât o parte din lucrurile care trebuie făcute. Avem nevoie de voi dragi români să respectați indicațiile autorităților, regulile de igienă, și da, să evitați contactele care nu sunt absolut necesare. Pentru a veni în sprijinul părinților am promulgat legea care permite părinților când școala e suspendată să stea acasă să îngrijească copiii. Împreună și numai împreună vom reuși să trecem cu bine și peste această criză. Vă doresc tuturor multă sănătate”, a spus Klaus Iohannis, sâmbătă, după învestirea Guvernului Orban.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close