Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat: "E absolut normal ca oamenilor să li se ia temperatura la intrarea în magazine. Trebuie să ne obișnuim"

Raed Arafat: "E absolut normal ca oamenilor să li se ia temperatura la intrarea în magazine. Trebuie să ne obișnuim"

După ce autoritățile au recomanat măsurarea temperaturii la intrarea în centrele comerciale, reprezentanții tot mai multor magazine s-au conformat și au început să ia această măsură pentru clienții lor. Nu numai personalul specializat poate folosi termometrele digitale, iar oamenii trebuie să înțeleagă că e o precauție pentru siguranța lor, au spus Nelu Tătaru și Raed Arafat.

Raed Arafat: "E absolut normal ca oamenilor să li se ia temperatura la intrarea în magazine. Trebuie să ne obișnuim"
Sursa foto: Hepta
19 Mai 2020   •   08:24

„Acel termometru digital e un termometru pe care îl putem folosi și noi acasă, să o luăm ca pe o manevră pe care am face-o și noi acasă. Este chiar indicat ca și noi, acasă, din când în când, să ne luăm temperatura. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea, nu trebuie să fie neapărat un cadru medical care să-l poată folosi. Noi am recomandat tuturor agenților economici să aibă un triaj epidemiologic minim, acea termometrizare. Și pentru cel care contestă măsura - nu știu când își mai ia el temperatura. Eu, dacă merg la o ședință de guvern, când intru, mă duc eu dacă cel de la intrare nu e atent, să-mi ia temperatura. Este și o verificare a mea și trebuie să o perceapă fiecare la fel”, a afirmat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, la Digi 24.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că a observat reticența multor persoane vizavi de acest lucru. Trebuie să ne obișnuim cu acest lucru, e o măsură foarte normală, a mai spus Arafat.

„A apărut o problemă interesantă, adică o abordare interesantă, cu luatul temperaturii la intrare în anumite locuri, deja avem un curent pe rețelele de socializare și nu numai.  Astăzi am fost sunat pe numărul meu de către o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră, de exemplu, la unul dintre hipermarketuri, că au vrut să-i ia temperatura, ea nu vrea, n-au lăsat-o să intre...”, a povestit Arafat.

„Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îți ia temperatura de la distanță, nu te atinge, nu face nimic, doar că-ți ia temperatura. Dacă se afișează o temperatură peste 37,3 da, nu ți se permite să intri, înseamnă că trebuie să consulți un medic. Este normal în faza asta. De ce? Pentru că dacă intri acolo, nu știi dacă ești bolnav, nu știi acest lucru sau, în cunoștință de cauză, intri cu febră înăuntru, în magazin, pui în risc viaţa altora. Această măsură este una foarte normală. Deja există un curent care încearcă să convingă oamenii să refuze acest lucru, să nu accepte”, a mai adăugat secretarul de stat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Horoscop iunie-decembrie 2023. Căsătorii şi câştiguri materiale la Scorpioni
x close