Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat a recunoscut: Numărul de cazuri COVID-19 raportate oficial nu mai reflectă realitatea

Raed Arafat a recunoscut: Numărul de cazuri COVID-19 raportate oficial nu mai reflectă realitatea

Raed Arafat a recunoscut, miercuri, în exclusivitate la Antena3, că autoritățile nu mai cunosc situația reală în ceea ce privește rezultatele testelor COVID-19, pentru că mulți români își fac teste rapide, singuri, acasă.

Raed Arafat a recunoscut: Numărul de cazuri COVID-19 raportate oficial nu mai reflectă realitatea
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    30 Dec 2020   •   21:45

Într-o intervenție în direct la emisiunea Decisiv de la Antena3, Arafat a fost de acord că numărul de cazuri raportat nu mai reflectă realitatea. Una dintre cauze este cea a testelor rapide efectuate acasă de cetățeni.

"Este clar că în România în momentul de față, noi nu mai știm situația reală și ceea ce s-a întâmplat în săptămânile anterioare când într-un mod pasiv s-a ajuns la neglijarea recoltării de probe de la persoanele simptomatice (...) nu cred că a fost o idee foarte bună, chiar dacă ea a dus la o scădere teoretică a numărului de cazuri în România." a spus Dr. Rafila, prezent și el în emisiune

Dr. Alexandru Rafila a recomandat să fie realizată o linie telefonică specială pentru cei care fac teste rapide acasă și sunt pozitivi, pentru a fi introduși într-o bază de date. Arafat a spus că se iau în considerare și la alte reglementări în acest sens.

"Acestea trebuie sa fie aspecte pe care le analizeaza colegii de la Ministerul Sanatatii si sa vada care vor fi modalitatile prin care sa re raporteze pentru cei care fac testele acasa si care le fac singuri, nu cei care fac testele rapide la UPU sau in alta parte. Cu siguranta o sa se uite la aceste aspecte colegii de la Ministerul Sanatatii sa vada cum mai putem obtine date de la cei care se testeaza." a spus Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat cazuri raportate
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close