Antena 3 Coronavirus Raed Arafat: O relaxare a măsurilor va fi făcută treptat. Mai e puțin de așteptat

Raed Arafat: O relaxare a măsurilor va fi făcută treptat. Mai e puțin de așteptat

21 Apr 2020   •   20:16
Raed Arafat: O relaxare a măsurilor va fi făcută treptat. Mai e puțin de așteptat

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, a explicat de ce în România nu sunt înregistrate la fel de multe cazuri de coronavirus ca în alte state europene.

"Noi am închis activităţile când eram la un nivel incipient. Şi de aici este un impact pe modul de răspândire. Asta nu este o glumă, pentru că şi închiderea cu o săptămână mai devreme poate însemna foarte mult. Aşa că rugămintea mea către populatie şi către sportivi şi către toţi este să mai aibă răbdare la acest moment. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!", a declarat Raed Arafat pentru Fanatik.

Raed Arafat a spus că în momentul de față nu se poate vorbi despre o relaxare a măsurilor pentru niciun domeniu, dar că mai e foarte puțin de așteptat.

"În acest moment, într-adevăr, o relaxare la nivelul sportului înseamnă o relaxare la alte situaţii, înseamnă că şi alţii vor veni să ceară relaxări. Deci, mai avem încă un pic de aşteptat. Aşa am zis şi înaintea Paştelui, aşa am zis şi acum: mai e un pic de aşteptat. După asta, normal, încep să se ia măsuri şi activităţile mai puţin riscante vor fi primele la care se va da drumul.

Activităţile cu risc mai mare de răspândire vor fi amânate încă o perioadă. Oricum, această relaxare va fi făcută treptat. Nu va fi o relaxare făcută brusc şi în masă. Ceva treptat, gradual, bazat pe o analiză reală, ce trebuie să fie relaxat şi ce încă nu şi ce poate fi parţial. Şi totuşi, mai adaug un lucru, orice măsură de relaxare nu înseamnă că ne vom întoarce la cum eram înaintea apariţiei acestui virus!", a adăugat Arafat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close