Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat: Este pandemia este o conspirație? ”S-a întâmplat un lucru extraordinar”

Raed Arafat: Este pandemia este o conspirație? ”S-a întâmplat un lucru extraordinar”

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că, în continuare, mulți oameni cred că pandemia este o conspirație, însă acest lucru nu este posibil pentru că asta ar însemna că „toate puterile lumii s-au înțeles și au făcut o conspirație împotriva populațiilor proprii”.

Raed Arafat: Este pandemia este o conspirație? ”S-a întâmplat un lucru extraordinar”
11 Iun 2020   •   07:43

„Oamenii la cât au auzit și la cât au văzut și la câte teorii de conspirații au văzut, care toate pun sub semnul întrebării tot ce se face, sunt mulți care pun semne de întrebare legitime, dar semne de întrebare sunt induse și mulți dintre ei cred deja aceste teorii, că nu e COVID și că noi exagerăm, că de fapt e o conspirație a lui Bill Gates, că e a nu știu cui. Eu repet pentru ei care nu m-au auzit zicând: dacă e o conspirație, să înțeleagă lumea că s-a întâmplat un lucru extraordinar! Lumea, toate puterile s-au înțeles pe un lucru. Asta înseamnă că a stat americanul, cu rusul, cu chinezul, cu japonezul, cu Europa, cu toată lumea și au făcut o conspirație împotriva populațiilor proprii. Nu a fost așa ceva. Cine crede că așa ceva a fost, este imposibil”, a spus Raed Arafat..

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a mai spus că nu comentează originea virusului, iar această problemă nu trebuie politizată.

„A pornit virusul, este pandemie, a fost așteptat un astfel de lucru, nu discut despre originea virusului și de toate speculațiile de acolo. Până nu avem alte probe, mergem pe ideea mutației, care a fost la fel la gripa spaniolă, acum 100 de ani aproximativ. Avem o problemă serioasă cu care se confruntă tot mapamondul. Nu trebuie politizată, pentru că riscul pierderii încrederii populației în autorități care gestionează acest lucru este că, la momentul în care avem nevoie de colaborarea populației la modul real, să nu o avem. Și factura va fi foarte mare și va fi în vieți de oameni”, a mai spus secretarul de stat.

Sursă: Mediafax

×
Subiecte în articol: Raed Arafat conspiratie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close