Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat: Starea de urgență s-ar putea prelungi cu încă o lună

Raed Arafat: Starea de urgență s-ar putea prelungi cu încă o lună

Starea de urgenţă cauzată de pandemia de coronavirus s-ar putea prelungi în România cu încă o lună, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Raed Arafat: Starea de urgență s-ar putea prelungi cu încă o lună
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    06 Apr 2020   •   10:55

"Dacă vorbim de starea de urgență, e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare (săptămâna aceasta - n.r.), înainte să ajungem la data limită a stării de urgență", a spus Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

În ce priveşte perioada în care trebuie menținute măsurile pentru prevenirea infectărilor, Arafat a precizat: "Starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut. Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Depinde cum va evalua situația".

Încă cinci persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului, în România, astfel că bilanțul morților a ajuns, luni dimineaţă, la 156.

Premierul Ludovic Orban spunea vineri că prelungirea stării de urgenţă se va decide în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus.

Tot vineri, președintele Klaus Iohannis a spus că ne așteaptă o perioadă grea, până vom atinge vârful crizei, și a făcut apel la românii din diaspora să nu vină acasă de Paște.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 16 martie decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close