Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat: Sistemul medical se adaptează. Grija cea mare e să nu ne moară alți pacienți din cauza COVID 19, cu alte patologii

Raed Arafat: Sistemul medical se adaptează. Grija cea mare e să nu ne moară alți pacienți din cauza COVID 19, cu alte patologii

Spitalele se vor organiza pentru a primi pacienții cu coronavirus, în cazul în care numărul îmbolnăvirilor va crește, a spus Raed Arafat, la Antena 3, arătând că există deja implementate reguli stricte la nivelul unităților sanitare.

Raed Arafat: Sistemul medical se adaptează. Grija cea mare e să nu ne moară alți pacienți din cauza COVID 19, cu alte patologii
22 Mar 2020   •   23:04

”Sunt etaje care pot fi alocate și personal separat. Inclusiv acum sunt soluții pentru pacienții cu alte patologii dar sunt pozitivi”, a spus Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a arătat că autoritățile române au în vedere două aspecte importante atunci când vine vorba de tratarea bolnavilor cu coronavirus.

Primul aspect se referă la cadrele medicale. „Personalul medical rămâne punctul cel mai vulnerabil. În unele țări, medicii care sunt pozitivi dar nu au simptome se protejează și merg la lucru. Au făcut asta ca să recupereze personalul”, spune Raed Arafat.

”Al doilea lucru e că trebuie să avem mare grijă să nu ne moară alți pacienți din cauza COVID 19, cu alte patologii. (...) Sistemul trebuie să se adapteze. S-au creat spitale tampon pentru spitalele de infecțioase, s-au desemnat spitale care se vor ocupa în mod deosebit de cazurile cu COVID 19, astfel încât spitalele celelalte de urgență să se ocupe de cazurile care apar la urgență”, a explicat Raed Arafat.

”Dar sunt pacienți care nu spun toate informațiile până nu intră în UPU. Asta am pățit la Suceava și acolo avem patru colegi infectați”, a spus Raed Arafat.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Raed Arafat
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close